måndag 9 januari 2012

Tionde tankenSom ni kanske förstår så kommer det bli mycket gravidosnack på bloggen framöver och om ni tycket det är hemskt tradigt så finns det ju andra fina och fula bloggar att läsa på. Men stanna gärna kvar om ni vill höra mina funderingar över tjocka magar, rockabillyäventyr i usa och en massa annat spännande.

Den första funderingen här på bloggen blir; Vad i hela friden ska man ha på sig?!?
Det är ju inte alls den fösta tanken som for genom mitt förvirrade huvud efter att pinkstickan visade positivt, utan snarare den 10e tanken. Efter tankar som, är det verkligen sant? får vi verkligen bli föräldrar, ska man typ inte ha ett körkort på det, växer det en alien i mig (irrk), var ska den bo? Panik!?! Osv, men nu tillbaka till ämnet.
Min fåfänga.
Som ni kanske vet så är min nuvarande garderob inte anpassad till en växande magen, i själva fallet så är nästan allt jag har tight och sitter åt i midjan. Massa kjolar, klänningar och lite mer klänningar.
Men klänningar från 40 och 50 talet funkar alltså inte alls.

Som jag ser det så finns det två vägar att vandra, 1 jag kastar in handduken och lever i mina mjukis byxor hela våren, köper mammakläder från hm och byter stil helt. Eller 2 jag tar mig i kragen, letar fram symaskinen och börja producera. Jag ni kanske anar åt vilket håll jag lutar? Symaskinen it is!
Första projektet är att göra ett mönster till en fin liten soltopp som kan täcka bumpen lagom till Vegas. Ja just det, det har jag inte berättat, vi ska åka till Las Vegas och festivalen Viva las vegas, men mer om det i ett senare inlägg.
Tryck på bilden så kommer ni till källan.

8 kommentarer:

 1. Pin-up parade har en mammaklänning. Gå längst ner på sidan:
  http://pinup-parade.com/shop/dresses.htm

  SvaraRadera
 2. Pennkjolar i stretch och singoalla-blusar? Skulle ju vara fantastiska gravidkläder och ändå lite 50-talssnyggt...

  SvaraRadera
 3. singoalla toppar borde ju funka fin fint...tips är att sy kjolar där linningen är en enda stor muddresår som du kan dra över magen, då kan du matcha med snygga rockabilly t-shirts över. :)

  SvaraRadera
 4. Vad sägs om de här fina mönsterna? http://blog.megannielsen.com/sewing-patterns/
  Jag hittade dem tyvärr först efter förlossningen men hon har ju ett fint set med amnings-nattkläder som jag är lite sugen på (fast snart kanske jag inte behöver det heller).
  Annars kan jag rekommendera pennkjolar i strechtyg. Superenkelt att sy och hur bekvämt som helst, även när man inte är gravid!

  SvaraRadera
 5. Tack för alla fina tips! strechtygskjolarna är redan planerade :) och singoallablusar supertjusigt!

  SvaraRadera
 6. Du kommer att vara mega-glammig som gravid!

  SvaraRadera
 7. Är det inte till Vegas folk åker och gifter sig utan gäster? :p

  SvaraRadera
 8. jag tycker du kan ha hängslebyxor, det tycker jag är tjusigt!

  SvaraRadera