torsdag 16 juni 2011

Det där med träskor.......måste jag säga att det känns lite konstigt att det blivit en riktig trend. Något alla måste ha, mängder med internationella och svenska bloggare som kramar sina svenska träskor och ler lycklig  på bild.

När de började poppa upp lite överallt förra sommaren så var jag mycket tveksam...varför skulle någon vilja gå runt i träskor hela sommaren.

Som barn så växte jag upp på landet... och då menar jag verkligen Landet. Grannen var mjölkbonde och asfalt var något man var tvungen att gå några kilometer för att hitta. Och träskor ja det var något som alla hade. Alltså inte tjusiga färgglada träskor utan de där vanliga svarta.
Och lika säkert som amen i kyrka, så fick jag alltid ett riktigt köttigt skavsår varje gång jag traskade runt i min träskor. Var det inte på ovansidan av foten, så blev det stora blåsor under foten. Det kvittade faktiskt vad man gjorde, jag kom aldrig undan.

Så häromdagen när den tredje trendiga Gröndalsmamman clogat förbi mig i ett par träskor, så slog det mig...Detta är samma fenomen som att prenumerera på Gård och Torp fast att man bor mitt i stan och inte har något gammalt hus, eller dekorera sin lägenhet i lantlig stil, fast att essingeleden dånar förbi 300 meter från dörren. Träskor är romantiskt! Och vi pungar gladeligen ut tusenlappar för att få en liten del av denna romantik på våra fötter.

Nu säger ju mitt småländska bondvett tvärt ifrån att gå och köpa ett par träskor för 1800 riksdaler...Nää det går bara inte, hur fina den än är. Så istället blev det ett par 40talslookalike på ebay för en billig penning. Men vi får väl se, jag kanske ger mig en dag och trotsar skoskavet.


3 kommentarer:

 1. Vilka skor var det som du köpte?

  SvaraRadera
 2. det blev dom på sista bilden :)

  SvaraRadera
 3. HAHAHA Mycket bra formulerat,
  / stålt ägare av 5 par träskor och med exackt samma uppväxt som du

  SvaraRadera